Ylivieskassa viikkokisailemassa

Väläyttelin jo viikolla osallistumista Ylivieskassa lauantaina järjestettyyn Retro Gamesiin, tai sunnuntain viikkokisoihin. No lauantai meni sitten hieman muuta touhuillessa ja kun tuli heittämässäkin kotiradalla käytyä, niin arvelin viikkokisatkin jättää väliin.

Sunnuntai kuitenkin valkeni aurinkoisena, joten yllättäen viikkokisat alkoivat tuntua hyvältä idealta. Tuntia ennen lopullinen päätös, evästä nassuun, varustus kuntoon ja pikapikaa Ylivieskaa kohti. Hyvinhän tuota onneksi paikalle kerkesin ja ehdin vielä löytökiekoista FD:tkin kaivaa mukaan.

Ensimmäinen kierros aloitettiin kolmoselta, ihan ok aloitusväylä. Avaus lähti PD2:lla hieman turhan pitkäksi ja 15m putti ei uponnut, varma par. Nelosen avaus PD2:lla ehkä parasta koko kesänä (huom, tuuliset olot, siksi PD2) ja kiekko 10 metriin. Tulospalvelua odotellessa muistelen edelleen oliko tämä birdie vai par. Vitosen avaus väylän keskellä oleviin puihin, par. Kutosen avaus myös puuhun ja reiluun puoleen väliin väylää, par. Seiskan avaus TD:llä taas parasta koko kesänä, joskin todella kova skippi vei kiekon pitkälle vasemmalle, joten par. Kasin avaus ”kulman” puihin ja lähärikin hitusen vajaaksi. 6m putti ohi, sama toiselta puolelta, joten tuplaa korttiin. Ysin avaus ihan helmeä ja kopsahti viimeiseen puuhun, 5m haaraputti sisään. Kympin avaus pitkästä aikaa ihan kelpo, vaikkei voima-tekniikka -yhdistelmä tuolle väylälle oikein riitäkään. Varma par. 11 avaus dropparin viereen, varma par. 12 avaus jätti feidaamatta. 20m putti ohi ja toinen 6m putti myös, turha bogi. 13-väylälle rohkeasti ”normiavaus” joka ”jäi käteen” ja kopsahti 11-väylän dropparipuuhun OB:lle. Jatko ojanvarresta mutkalla olevan puun kautta ojaan. Toinen yritys samalta paikalta 11 metriin, putti ketjuista ulos ja seiska korttiin, morjons. 14 avaus ihan OK, 12 m putti alarautaan, par. 15 avaus OK ja suora väylä korille. Lähäri puuhun pellon reunassa, bogi. 16 avaus tuulenpuuskaan ja 2 m saaresta vasemmalta ohi. Dropparilta 7 m:iin ja bogi. 11 avaus koivukujan oikeasta reunasta ulos ja 8 m korista avoin linja. Putti huti ja seuraava myös, bogi! 18 avaus mandoporttiin, mutta osui sen jälkeen puuhun. kämmenellä OK kakkosdraivi. Lähäri 1,5 korista ja kiekko sisään. Tosin tuossa tuulessa ylämäkeen kiekko nous pystyyn ja meinas ketjut puskea ulos. Mm. Jani puttas vierestä alarautaan, joka tosin tais mennä puhtaasti hätäilyn piikkiin. Holaripotissahan oli joku vajaat 400 euroa. Tämä osui omalla osalla lähimmäs ykkösväylällä, jossa avaus kaarsi nätisti korille, mutta meni joko korin edestä tai takaa hieman ohi (kahta näkemystä löytyi). Täytyy sanoa että kyllä siinä muutama pumpunlyönti jäi välistä. Birdie tosiaan tuosta. Kakkosen avaus hieman vasemmalle, mutta onnekkaasti OB puskan ja ojan väliin (n. 2m alue). Lähäri 5m:iin ja tässä taas musta aukko, osuiko putti vaiko ei. No kierroksen lopputulema oli +8, jossa siis kasilta ja 13:sta otetut +6 yhteensä, näin tällä kertaa. Tuolla oltiin kisassa sijalla 9 (kolmannen poolin eka :D).

Finaaliysinä pelattiin etuysi. Ryhmän tulokset ensimmäiseltä kierrokselta olivat 63,64,64,65, joten tasaista oli odotettavissa. Matkaan lähdettiin vitosväylältä, jossa avasin totutusti siihen samaan puuhun kuin 1. kierroksellakin, joten tästä par. Kutosen avauksen vei tuuli ”hieman” oikealle, josta uskomaton 20 m ”varmisteluneppi” korin alle painuikin koriin (vastatuuli), maukas birdie. Seiskan avaus väylän keskellä oleviin koivuihin, lähäri varmasti korin alle ja par. Kasin avaus rystyannukkana ei kääntänytkään, jatko metsästä 6 metriin ja par. Ysin avaus todella matalana 30 m korista, par. Ykkösen avaus myös matalana ojan penkalle, par. Kakkosen avaus kämmenellä oikealle, par. Kolmosen avaus 6 m:iin, birdie. Nelosen avaus edellistäkin parempi. Tosin jäi sellaiseen kulmaan, että takana oleva OB oli täysin mahdollinen. Vähän varmisteltu roikkuputti alarautaan, muttei onneksi noussut rolliin, par. Lopputulema etuysiltä -2 ja koko kisa +6. Ei se nyt ihan puihin mennyt.

Frisbeekarhujen tulospalvelu näyttää vain toimivan sen verran rivakasti, etten edelleenkään tiedä lopullista sijoitusta, saati että pystyisin muihin vertaamaan. Finaalipoolissa olin selkeästi paras, joten toivottavasti seuraavastakin ryhmästä sain päänahkoja poimituksi 😉 Heittäminen oli taasen mukavaa ja olihan tuossa tekemisen meininki, noita muutamia virheitä lukuunottamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *