Kisaraportti – Pyhäntä Tour

Pyhännän frisbeetoiminnan aktiivimies Joona Kela polkaisi Pyhännällä vielä tulille kauden päätöskilpailut. Edes kohtalainen sateenuhka ei porukkaa hidastanut, Kalajoelta asti saapui Pyhännälle pelimiehiä. Kaikkiaan osallistujia oli 19 ja varsin hyvät ”kekkerit” saatiin aikaan. Normaalia runsaampi vaatetus ja ajoittainen tihkusade toki verotti hieman tuloksia, mutta pääpiirtein meininki oli hyvää. Eikä ne tuloksetkaan aivan järkyttäviä ollut.

Ensimmäinen kierros kierrettiin Autionrannassa. Kisan aloitin 8-väylältä, jonka onnistuin pirkottamaan. Ysin avaus vähän turhan oikealle ja järveen, onneksi kuitenkin rantaan, niin ei kiekkoa tarvinut jättää. Ensimmäinen putti 15 metristä vajaaksi ja bogia lappuun. Ykkösen avaus hieman heikko, mutta varma par. Kakkosen avaus ja jatko todella huonoja, bogey. Kolmosen avaus suorana pitkäksi ja (vain) par. Nelosen avaus väylän puolessa välissä puuhun ja kimmokkeella etuoikealle, par. Viton avaus kämmenellä PD2:lla vasemmalle (wtf!), lähäri ihan ok, mutta puttimokan jälkeen bogey. Kutosen avaus oikean reunan mäntyyn ja kimmokkeella hieman oikealle, lähäri ok ja varma par. Seiskan avaus 3m korista, helppo pirkku. Lopputulos +2 ja sijoitus 15.! Ei hyvä.

Toinen kierros jatkettiin suoraan ensimmäisen jälkeen. Kasin avaus puuhun ja pitkä putti alarautaan, par. Ysin avaus feidasi vähän reilusti, mutta 10m putti sisään, birdie. Ykkösen avaus vajaaksi, varma par. Kakkosen avaus matalana, pitkä putti ketjuista ulos, par. Kolmosen avaus kämmenellä jäi käteen ja kuusen taakse, haaraputti karvan verran ohi, par. Nelosen avaus metrin ohi väylästä ja millin isojen mäntyjen oikealta puolelta, limppu korin taakse 3m korista, makoisa birdie. Vitosen avaus yllättävänkin hyvä, 8m putti vähän ohi, par. Kutosen avaus samaan mäntyyn ja kimmokkeella jyrkästi vasemmalle, par. Seiska varmasti korille, nostobirdie. Lopputulos -3 ja kierroksen 2. sija. Mitenkään hyvälle ei peli tuossakaan vaiheessa tuntunut, virheitä tuli edelleen liikaa.

Seuraavaksi siirryttiin Pyhäntä DGP:lle. Kolmannen kierroksen aloitin väylältä nr 3. Avaus hieman oikealle, mutta vältti puut. Putti korista ulos, par. Nelosväylä on aina ollut hankala, mutta rystyannukka lähti juurikin hyvän korkuisen, ehkä hieman hitaana, ja liiti 6m päähän korista. Putti sisään ja birdie, kyllä kelpas. Vitosen avaus lipsahti ja oli oikealla metikössä jokseenkin pahassa paikassa puskien välissä. Jatko kuitenkin yllättävänkin hyvin väylällä takaisin. Lähäri persiilleen ja putti huti, tuplat! Kutonen: ”tällä väylällä ei sitten kannata heittää tuonne oikeelle mehtään, tai tuohon väylän keskimehtän tän puolen ojaan” jaaa, siellähän se ojassa, örkele. Jatko about lähimpään puuhun ja 90 asteen kulmassa vasemmalle, vasemman reunan väylälle, joskin hieman hankalaan paikkaan puskan viereen. Jatko heittopaikkaan nähden hyvä, lähäri korille ja tyydyttävä bogey. Seiskan avaus oikealle metsään, josta kimmokkeella väylälle. Jatko huono ja bogey. Kasin avaus vasemman reunan koivuihin ja ojan reunalle (penkereen taakse), lähäri 5m korista, putti ketjuista oikealle ulos, bogey. Ysin avaus karkasi oikealle ja jäi urheilukentän penkalle, lähäri metrin korista ja par. Ykkösväylän avaus milliin, birdie. Kakkosen avaus pitkänä annukkana oikealle tielle ja par. Kolmas kierros tulokseen +3 ja kierroksen sijoitus 13. Ihan tosi jees, joo-o.

Neljäs kierros aloitettiin taas kolmoselta, joka oli lähes toisinto ensimmäiseen, par. Nelosen avaus karkasi vasemmalle ja lähäri ihan järjettömästä paikasta pikkumunkilla kipolle, par. Vitosen avaus keskeltä väylää vähän lyhyeksi, 15m birdieputti laskevana keskelle koria sisään, tuuletusläpsy iteltä ja poolikavereilta ”oooo” ja… kiekko ulos korista, WTF!! kohtalaisen väkinäinen par. Kutosen avaus mandopuun tasalle oikean reunan mäntyyn. Jatko hienosti penkan yli mäenlaskurinteen alle. Lähäri 15m vajaaksi ja varmistellen vitoseksi (bogey). Niille jotka ei väylää tiedä, niin tuosta putatttaessa korin takana on 10 metrin lähes suora pudotus, mm. samassa poolissa heittänyt Marttala kokeili pikkuriskiä puttia heikolla menestyksellä (+4). Seiska avaus edellistäkin heikompi, ensimmäiseen mäntyyn ja sen juurelle. Jatko mahdollisesti sitäkin huonompi, näytti jäävän ojan penkalle, mutta oli tosiasiassa 1,2 metrisen ojan pohjalla. Lisäksi ojassa oli pajupusikot, joten seuraavakin lähäri oli tuhoon tuomittu. 7m putti onneksi sisään. Seiskalle lähdin avaamaan kämmenellä, ratkaisu oli ihan keisari, nostobirdie. Kasi hyssenä 6m korista ja putti sisään, birdie. Ykkösen avaus ei ollut ihan ensimmäisen kierroksen veroinen, mutta 5m birdieputti sisään. Kakkosen avaus oli ehkä päivän korkein, muttei kuitenkaan riittänyt ylittämään väylän keskellä olevaa mäntyä vaan osui latvaoksiin ja tuli männyn juureen alas. Lähäri oli käsittämätön käsi, mutta 8m putti sisään, par. Viimeinen kierros tulokseen -1 ja kierroksen sijoitus 2.

Lopputulos oli 111 (+1) ja sillä 7. sija, joten ihan täytyy olla tyytyväinen. Ehkä hieman harmittaa että hävisin Marttalalle vain yhden heiton, olisi ollut hienoa päästä mies rökittämään, seuraavalla kerralla sitten. Joona oli ihan suvereeni (103) ja sai jo lähes leikitellä viimeisen kierroksen, kahden heiton päähän jäi Ismo Jääskeläinen ja neljän heiton päähän ensimmäinen ulkopaikkakuntalainen Mika Liias. Haapavetisistä Jarno oli 10. (114) ja Jukka 11. (118).

Eiköpähän se nyt ala kausi olla kisareissaamisen osalta ohi. Josko tässä parit talvikisat oman porukan kesken harrastelis ja ens kaudella jatketaan A-lisenssillä, PDGA here I come.

Korjaus 28.10.2013, kyllähän Ismokin on ulkopaikkakuntalaisia, joten ei tämä ihan Pyhäntäläisten hallintaa ollut. Kiitokset Joonalle korjauksesta, allekirjoittaneelle jäi puheiden perusteella väärä kuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *