Viikkokisaraportti

Yleensä en viikkokisoista ole raportoinut, mutta nyt kun formaatti hieman muuttui ja kisatkin menivät kohtalaisesti, niin raapustellaas jotain.

Sunnuntaina pamautin paikalle puolta tuntia aiemmin mitä oli tarkoitus. Nooh, saipahan testata uudet väylät ens alkuun. Laitakalliolle rääpäistiin 14 väylää viikkokisakuntoon edellisenä päivänä ja hieman meinasi jäseniä kolottaa sen jäljiltä, joten pieni lämmittely ei ollut pahasta. Väylämääränä nykyinen 2 x 14 on kohtalainen urakka ja ottaa aikaa nelisen tuntia (ainakin TD:ltä). Jukka mittaili kisan aikana kilometrimääriäkin ja kierroksen aikana Sport tracker tiesi kertoa matkaksi n. 1700 m. Tosin tuo ei kerro ihan kaikkea, kuitenkin jatkuvasti liikutaan epätasaisessa kallio- ja metsämaastossa.

Ensimmäinen kierros aloitettiin 1-väylältä, johon sain kierroksen ainoan birdien. Jatko ei ollutkaan sitten yhtä hyvä 3-,5-,6- ja 7-väylille bogit ja kisa alkoi näyttää taputellulta. Väliin saatiin onneksi sitten vähän pariakin, mutta loppuun vielä bogit 13- ja 14-väylille. Noh kierros +5, ei se nyt ihan surkeaa ollut viimeaikojen tekemiseen nähden. Muillakaan ei ollut sen kummemmin mennyt ja ehkä hieman yllättäenkin olin kärjessä.

Toinen kierros aloitettiin 8-väylältä.Avaus painui hieman vasemmalle, mutta putti seitsemästä metristä sisään. Ysillä avaus korille ja jo toinen birkku. Ei huono alku. Kympillä keskityin taas vain saamaan avauksen Mandoportista läpi ja onnistuihin se. Lähäri korille ja nostopar. 11 avaus dropparin maastoon, nappilähäri ja nostopar. Ja sitten repesi. 12 avaus vähän vasemmalle ja jäi puihin. Seuraava oli hieman hankalasta paikasta ja TD2 kippasi liikaa oikealle ja kiekon verran Mandosta ohi, plääh. Dropparilta auttamattoman surkea putterilähäri ei mihinkään. Seuraava lähäri korista 7 m vasemmalle ja putti huti (tai ketjuista ulos, ei muista), nostoseiska!! Tässä vaiheessa kärkipaikkakin vaihtui, mutta en antanut sen masentaa. 13 avaus huono, mutta helpohko par. 14 avaus oikealle metsään. Lähäri maailman ahtaimmasta raosta kallion reunalle 6 m korista. Jyrkkä ylämäkiputti ohi ja pelastettu bogey. Takaseiska siis tulokseen +3.

Etuseiskalle oli jo ns. paineet pelattu pois ja sai aika rennosti heittää. Ykkösen avaus viittä vaille koriin ja nostobirdie. Kakkosen avaus matalana, mutta Fever taittoi oikein ja liiti lähes sweet spottiin, mutta keskellä väylää mutkassa kivien päällä kuitenkin. Kämmenlähäri FD:llä 5 m korista. Putti sisään ja allekirjoittaneen ensimmäinen birdie ko. väylälle. Kolmosen avaus lipsahti kädestä ja painui vasempaan. Lähäri kopsahti parin metrin päähän puuhun. Seuraava lähäri ihan OK ja helppo bogey. Nelosen avaus lähti pitkästä aikaa kohtalaisesti, mutta voimaa uupui ja Fever jäi ehkä 22-25 m korista. P2-lähäri tuosta sisään ja makia birkku. Kutosen avaus hieman lyhyeksi ja pelastettu par. Seiskan avaus oikealla, josta P2 hysselähäri ja 5 m putti sisään, par. Kierros nollille ja kisan voitto kotiin \o/

Jälkikäteen hieman harmittaa tuo yhden väylän +4. Oltais oltu melko kovasti pakkasella ilman tuota. Luultavasti ei itelle ihan äkkiä ole tulossa toista tuollaista kierrosta (kuus birdietä), vaikka kyllähän tuossa radalla nyt kaks selkeää birdieväylää (8 ja 9) lisää on. Pääsiäisenä korkataan myös kisakausi alkuun, kun perjantaina on Pyhännällä Pitkän perjantain pitkät kisat. Seuraavana viikonloppuna Kirena Open Ylivieskassa ja sitä seuraavana Tour de Oulu. Siitä onkin hyvä ponnistaa kauden ensimmäiseen rating-kisaan Ainon päivän kisaan Ouluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *