Kisaennakko – Ainon päivän kisa

Huomenna startataan jälleen kohti Oulu ja Virpiniemeä, allekirjoittanut lähtee kiertämään ensimmäistä reitattua kisaa, jännä. Kisa tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja haastava. Onneksi viime perjantaina ehdittiin virpsi kertaalleen kiertää, joten aika hyvin on tiedossa mitä tuleman pitää. Sääolot kuitenkin näyttävät luovan oman haasteensa kisaan, vettä tulossa!

Mutta aloitetaan ihan alusta. Kisaan ilmoittauduin heti kun se oli mahdollista ja maksutkin tuli maksettua ajallaan. Alkujaan mukana oli Haapavedeltä myös Jukka ja Jarno, mutta papat peruivat oman reissunsa. Toki itselläkin hieman tuo äitinpäivä sunnuntaina harmittaa, mutta eiköhän sekin hoideta 😉 Muutama viikko sitten julkaistiin kisan ratakartta. Kisassa ei siis heitetä normaalia virpsin kiinteää, vaan sitä on hieman muunnelta ja pari väylää on tullut lisääkin.

Tässä vaiheessa ei ollut tietoa pääsisinkö etukäteen Virpiniemeä missään muodossa heittämään, joten ennakoin tilannetta niin, että kaivelin viime vuotiset Finnish Open videot esille. Vertailin ratakarttoja ja yritin hahmottaa väylät videoitten perusteella. Lisäksi tuli kahlattua muuta video- ja kuvamateriaalia läpi, mitä nyt netistä löytyi. Aika hyvän kuvan väylistä saikin ja vain muutama väylä jäi ihan oudoksi. Nyt kun paikanpäällä on käynyt ja vaikka ko. väyliä en käynyt tarkastamassa, niin osaan silti jollain tavalla hahmottaa mitä ne voisivat olla. Viikon takaisen kokemuksen perusteella ja viime hetken videotarkistusten avulla pelikirja kisaa varten alkaa olla aika selvä. Kyllä, olen tehnyt suunnitelman. Kaikki jotka virpsiä ovat kiertäneet, tietävät miten haastava rata voi olla. Omalla harjoituskierroksella tuli monessakin kohtaa hätiköityä kiekkovalintoja ja oli vain makea siivuttaa ihan pöljiäkin heittoja. Näitä olen pyrkinyt nyt karsimaan ja yritän seurata pelisuunnitelmaa. Ja kun suunnitelmassa lukee pariinkin kertaan avauksessa DD2 anhyzer, tai MD3 pilli, niin jokainen voi päätellä, että luottamus omaan tekemiseen on tällä hetkellä kohtalaisen kovalla tasolla.

Muilta osin valmistautuminen on ollut normaalia. Pari päivää on keskitytty siihen että nestettä menee tarpeeksi (ei liikaa) ja että unta tulee tarpeeksi (väh. 7 tuntia). Eilen oli välipäivä heittämisestä ja tänään käydään ryskäämässä paikallinen höntsäkisa (Hyvinvointiviikon kisa) läpi. Varusteet on pesty ja puunattu, pakkaamista illalla. Evästelypatukat on bägissä ja aikataulut huomiselle selvillä. Avauskierroksen alustavista poolijaoista samasta poolista löytyy mm. Kirena Openin amateur-voittaja Paulus Tulppo, jonka kans heitettiin 2. kierros samassa poolissa. Jos yhtään pysyy Pauluksen kans samoissa pisteissä, niin tulostaso on kova. Saas nähdä miten äijän käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *