Kisaraportti – Ainon Päivän Kisa + WGE

Ensimmäinen rating-kisa A-lisenssillä. Radaksi ei valikoitunut mikään helpoin mahdollinen, mutta väliäkös tuolla. Mitä olin ennakkoon kilpakumppaneihin tutustunut, niin kovaa porukkaa oli myös MA3-luokassa. Useita B-lisenssillä pelaavia ja paljon ilman ratingia oleva A-lisenssiläisiä. Pienellä taustatyön jälkeen en kuitenkaan oikein sijoitustavoitetta voinut keksiä, sen tiesin että kymmenen sakkiin olis pitänyt pystyä ylittämään itsensä. Tarkoitus olikin vain haastavalla radalla ja haastavissa olosuhteissa pystyä pelaamaan kohtalaisen ehjää peliä. Tuo ei ehkä ihan onnistunut, mutta alustavat kierrosratingit 869 ja 867 näyttäisivät aivan siltä mitä oli odotettavissa. Ratahan ei ollut normaali Virpiniemi DGP, vaan sitä oli hieman muunneltu. Pari väylää oli Finnish Open-radasta mukailtu ja muutamia uusiakin väyliä oli mukana. Suurin osa kuitenkin normaalia virpsiä, kaikkiaan 21 väylää, par 69.

Ensimmäinen kierros aloitettiin väylältä 16. Samaan pooliin tuli Jori Löytynoja (MPO), Kirena Openissakin samassa poolissa 2. kierroksen heittänyt Paulu Tulppo (MA2) ja kauniimpaa sukupuolta edustamaan Eveliina Törmänen (FA4). Eli pari yli 910 ratingin omaa sälliä kirittämässä omaa tekemistä, ei huono.

 • 16-väylän (norm 18) avaus matalana kumpuun, jatko puihin oikealla ja kun seuraavakin lähäri vielä karkasi turhan paljon vasuriin, niin tuplaa korttiin
 • 17 oli kapea ränni jossa kori oli korkealla rinteessä. Avaus ihan ok, mutta lähäripeli ihan sekaisin, putti vielä häneksi ja taas tuplat
 • 18 (norm 1) avaus vähän vajaaksi, lähäri korille ja putti sisään, par
 • 19 oli oikealle kaartava hieman nouseva väylä, jossa pari mäntyä ”porttina”. Avaus annukkana väylän oikeaan reunaan, josta lähäri kuuteen metriin ja par-putti sisään
 • 20 pelattiin norm 2 koriin, ob vasurissa, todella paljon nousua, S-väylä (vasurit ja foreettajat haki vasemmalta). Avaus PD2:lla ihan ok, vähän puskissa. Lähäri MD3:lla yks päivän parhaista ja neljän metrin putti sisään, birdie
 • 21 (norm 3) avaus karkasi hieman oikealle, josta puitten välistä löytyi kiekon mentävä reikä ja vielä 8 m putti sisään
 • 1 oli suora hieman alaspäin heitettävä avoin väylä, ob-rajat oli kohtalaisen tiukat, kori nostettu 2 metriin. DD2:lla avaus ja katsoin että sinne vasuriin jäin 20 m OB:sta, käännyin pois ja sällit huutaa että skippas jotenki OB:lle. Kaks kiekonmittaa OB:n puolella, turha! Kipolle n. 20 m, ei uponnu. Onneksi pelastusputti 12 m uppoaa. bogey
 • 2 (norm 4) avaus ok feidaa just tasaisemmalle mäen päälle, lähäri kipolle ja lähes nostopar
 • 3 (norm 5) avaus 3 m kiposta, putti läpi ketjuista, turha par
 • 4 (norm 6) avaus nousee liikaa ja feidaa vähän vasuriin väylästä. Hyssepommina oikealta väylille ja mutkan taakse. Seuraavasta lähäristä jää annukka kotiin ja kiekko painuu suorana jyrkän mäenpenkan taakse vasuriin. Eka lähäri puskasta n. 15 m ylöspäin puuhun, josta vain ujutus oletetun korinsijainnin suuntaan, 4 m putti sisään, bogi
 • 5 (norm 7) DD2-avauksesta jää tukijalan luiskahtamisen jälkeen annukka pois ja kiekko painuu mäkimontun reunan yli vasuriin, lähäri turhan kauas kiposta ja seiftiä bogia korttiin
 • 6 (norm 8) avaus painuu hieman oikealle, mutta menee läpi n. 15 m korista. Putti hieman vajaa, par
 • 7 (norm 9) DD2-avaus jää vähän lyhyeksi ja painuu vasemmalle metsään. Lähäri ei osu neljän metrin päähän 50 cm puitten väliin vaan kopsahtaa toisesta väylälle (onneksi). Hyssepommi jää 15 m korista, josta tinttaan par-putin sisään
 • 8 oli suora hieman nouseva väylä, jossa oikealla metsää ja vasurissa hieman väylää alempana ob. Avaus oikeaan reunaan ja reunimmaisesta puunoksasta alas. Lähäri kipolle ja par.
 • 9 oli sokea väylä, kori hieman oikealla, jossa myös puita edessä ettei ihan suoralla hyssellä helposti saanut. MD3:lla avaus oikealle puihin, lähäri kipolle ja nostopar
 • 10 oli tiukka vasen alaspäin heitettävä väylä. PD2:lla hyssenä 10 m korista, korin takana sen verran mäkeä, että seiftiputti joka ei uponnu, par
 • 11 oli pitkähkö oikealle kaartava väylä, jossa tuule oli hankalat koko päivän. DD2-avauksesta jäi taas hieman annukat pois, mutta kiekko jäi väylille. Jatko vähän vajaaksi ja 18 m putti ei uppoa, par
 • 12 (norm 12) avaus oikealle ja puukimmokkeella vielä vähän lisää oikealle, GM-forelähäri ihan reisille ja bogi
 • 13 PD2-avaus vähän matala ja ensimmäisestä kummusta skippi. Hieman jää kulman taakse, josta lähäri luiskahtaa kädestä vasuriin pystypöheikköön. Lähäri vielä seuraavaan puuhun josta tyydyn vain ”puttaamaan” väylälle takaisin. ”par-putti” MD3:lla jää 25 m korista. Putatessa iskee jumalmoodi päälle, kun kaikki natsaa, kiekko kippoon ja läpsyjen saattamana seuraavalle väylälle.
 • 14 (norm 16) avaus poolin paras vaikka jääkin väylän keskellä olevaan sähkötolppaan, siitä MD3 annukkalähäri 4 metriin, josta putti ketjuista ulos, turha bogi
 • 15 (norm 17) avaus oikealle reunimmaiseen puuhun, josta 3 m taaksepäin (onneksi). Annukkalähäri MD3:lla vähän pitkäksi oikealle, 18 m putti alarautaan, bogi

Ensimmäinen kierros oli hyvin vaihtelevaa, Taka-10 tulokseen +8 oli karkea, mutta etu-11 +3 ihan OK. Eli kiessi siis +11 ja kok.tulos 80. Tässä vaiheessa en täysin tyytyväinen ollut tulokseen, mutta viestit muitten tuloksista antoivat hieman parempaa kuvaa tekemisestä, ei ollut helppoa kellään. Tässä välissä oli vaatteet lähes läpi asti märät, vaikka missään vaiheessa ei ollut kunnolla satanut. Sateenvarjo aukaisin 1. kierroksella vain kerran. Koko ajan oli kuitenkin pieni tihku päällä. Vaatteenvaihto ja pikaisesti syömään, tällä kertaa broileripasta oli broileripastaa 😉

Toiselle kierrokselle lähdettiin parantamaan. Poolikavereiksi Markus Kenttälä (79), Juho Järvinen (80) ja Sami Akujärvi (81). Tihkun yltyessä sateeksi, kaivettiin sateenvarjot esiin ja suunnattiin väylälle nr 11.

 • 11 avaus blizu DD2:lla ja annukka taas kotona, kiekko rajusti vasuriin metsään. Lähäri vajukiksi ja seuraava vain seiftinä korin alle, par
 • 12 DD2-annukkaavaus hitusen oikealle, mutta ihan ok. Lähäri painuu vähän vasuriin, mutta 8 m putti sisään, par
 • 13 avauksessa luiskahtaa jalka ja PD2 rajusti vasurin pystyryteikköön. Jatko metrin päästä puun kautta väylälle. MD3 luiskahtaa kädestä takaisin vasurin puskiin. P2:lla taistelen takaisin väylille joten kuten. MD3:sta väylää pitkin eteenpäin, mutta ei onnistu. Jossain välissä saan kiekon koriinkin ja taiteilen korttiin triplan!
 • 14 avaus hieman korkea ja väylän päällä oleviin oksiin. Jatko OK, mutta lyhyt, pitkä ei uppoa, joten bogi
 • 15 avaus vähän liian hysse ja vasuriin, P2 lähäristä annukka kotona ja bogiksi menee
 • 16 avaus MD3:lla mäen päälle oikealle, lähäri karkaa vähän pitkäksi, mutta 8 m putti sisään
 • 17 avaukseen löytyy griplock, lähäri ihan järkyttävän huonosta pelipaikasta rinteeseen, putti koria kohti ja vielä viismetrinen bogiputti sisään
 • 18 avaus jää vajaaksi, ujutan lähärin kymppiin ja tinttaan parin sisään
 • 19 avauksessa on taas hyvää griplockia kaupan, kiekko oikealla, lähäri vajaaksi ja bogia korttiin
 • 20 avaus vajaaksi vasuriin, kuitenkin väylillä kuusien takana. Ei mitään jakoa kunnon heittoon ja pistän vain toivotaan toivotaan paikkaan, johon en osu. Seuraavakin lähäri puihin. Neljännellä kipolle ja putti sisään, bogi
 • 21 avaus päivän paras, 7 m putti ketjuista ulos ja par :/
 • 1:llä on vastatuuli yltynyt ja käteen tarttuu PD2. Honoriheittäjän kheijo kuitenkin kippaa heti oikealle ja jatkaa OB:lle. Koko pooli hakee ylivakaata bägeistä ja jatkaa OB:n pommittamista (OB frame!). Sami vielä hakee maximaalista hajoitusta ja onnistuu ottamaan toisenkin OB:n! Oma lähäri korille ja bogi
 • 2 avaus ihan ok ja ollaan mäen ”taitteessa”, P2 lähäri luiskahtaa kädestä, ottaa ilmaa alleen ja on mennä 100 m alas mäkeä vasurissa. Pysähtyy kuitenkin vähän mäen puolenvälin päälle, siitä kipolle, jossa sählään vielä kertaalleen ja tuplat.
 • 3 avaus väylän päällä oleviin oksiin. Lähäri kipolle ja nostopar. Tässä vaiheessa myös sade loppui.
 • 4 avaus meinaa mennä oikeaan väylään, mutta osuu mäntyyn ja jää ensimmäiselle suoralle vasuriin. Hyssenä ei ole tilaa hakea, joten GM:llä haetaan pitkää forelähäri, joka lähtee hieman vasemmalle ja ei feidaakaan väylille, menee kuitenkin pitkästi läpi. Jatkopaikka OK, 5 m väli n. 25 m päässä. MD3:lla lähäri ehkä hitusen matalana ja jää rinteeseen väylälle. P2:lla korille ja lähes nostopar
 • 5 DD2-avaukseen löytyy tällä kertaa se annukkakin, mutta jää vähän ujoksi ja suoristaa radanmukaisesti. Lähäri kipolle ja helppo par.
 • 6  MD3 avaus taas oikealle, mutta kimpoaa väylälle. P2-annukkalähäri kipolle ja nostopar
 • 7 B-DD2 avaus huomattavasti edelliskierrosta parempi, mutta taittaa silti vasuriin hieman. PD2:lla pommina kulman taakse. P2-lähäri ja putti neljästä sisään, par
 • 8 tuuli yltynyt, avaus PD2:lla vähän munaton ja jää vasuriin 3 m OB:sta. Lähäri kipolle ja putti sisään, par
 • 9 avaus taas puihin, mutta kimmoke vasuriin, lähäri kipolle ja par
 • 10 avaus ei ihan onnistu kuten 1. kierroksella, mutta ihan ok. seiftinä korille ja nostopar

Toisella kierroksella hajotus oli ääretöntä, 13 väylän jälkeen +11. Onneksi tuossa vaiheessa sai peli-ideasta taas kiinni ja jostakin löytyi hommaan rentous, vaikka selkä vihoittelikin. Loppukiessi nättiä parin peluuta ja tulos sama kuin edellisellä +11, etu- ja takaosakin menivät samoissa pisteissä +3 ja +8.

Kisa oli kaikin puoli raskas, niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Toisella kierroksella yltynyt vesisade pakotti käyttämään sateenvarjoa ja autoon unohtunut paperi pakotti käyttämään dirtbagiä, jota tosin olisi varmasti muutenkin tullut käytettyä. Kiekot oli märkiä, pyyhkeet oli märkiä ja nelinkertaisena tehty tulosten kirjaus piti huolen siitä että tuloskortitkin oli märkiä. Keskittyminen ei ihan pysynyt jatkuvasti hanskassa, kun oli normaalia enemmän muuttujia matkassa. Ja kun meikäläinen tykkää että kiekosta on kuiva ote, ilman minkäänlaista pitoa, niin tuo nihkeys kyllä sananmukaisesti vesitti sen touhun. Lähinnä tuo haittasi puttaamista, kun aina tuntui että kiekko jää kouraan. Ensimmäistä kertaa pääsin myös tekemään useammankertaista kirjanpitoa tuloksissa. Aika nätistihän tuo sujui, eikä hommassa ollut mitään epäselvää. Tulokset tuli tarkistettua kunnolla ja kortit täsmäytettyä muiden ryhmässä olleiden kesken. Pienemmissä kilpailuissa tuo ehkä on vähän yliammuttua, mutta isommissa varsin käyttökelpoinen ja toimiva tapa. Järjestäjillä oli jotain tietoteknistä ongelmaa tulosten kirjaamisen kans kisan jälkeen ja palkintojenjaon aloittaminen venyi n. tunnin verran annetusta aikataulusta. Radan ollessa erittäin haastava, piti vain yrittää pitää nuppi kylmänä ja keskittyä tuleviin heittoihin, eikä märehtiä menneitä.

MPO-luokassa voiton vei jälleen Mikko Ylätalo (127), suvereenisti kahdeksalla heitolla ennen Juho Rasmusta(135). MA2:ssa voiton otti niinikään selvästi Jaakko Alatalo (135).  MA3:ssa voittotaistelu käytiin sudarissa, jonka vei nimiinsä Jaakko Schroderus (146) ennen Mikko Pietolaa. MJ1:ssä voitto meni Niko Kemille (152). MM1:ssä sudarissa Seppo Hänninen (153) voitti Marko Mustosen. FA4:ssa potin korjasi Kaisa Korhonen (170). FPO:ssa Johanna Hyyppä (177). FA1:ssä Sonja Pöyhtäri (178). FM1:ssä Tuija Jaako (179) ja FJ3:ssa Salla Väyrynen (295)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *