Kisaraportti – Vimpelinvaara Open

Herätys klo 5:30, kamppeet kasaan, eväät ja juomat mukaan ja auton nokka kohti Kajaania. Joonan kans saavuttiin kisapaikalle hyvissä ajoin 7:10. Alakopsan Jaakkoa jututettiin hetki ja lähettiin hieman heittämään. Parin väylän draivaamisen jälkeen keskityttiin puttailuun, josta sitten hivuttauduttiin pikkuhiljaa ilmoittautumaan kisaan. Selkä oli toipunut ihmeestikin, eikä vaivannut ollenkaan. Vaikka ehdin lämmittelyssä vetäistä kertaalleen villin näköisesti ”volttia”.

Avauskierrokselle samaan ryhmään tuli Joonan lisäksi MPO:ssa heittäneet Jori Löytynoja ja Mika Kupari.

 • Aloituspaikkana väylä #2, jossa lämmittelyavaukset oli olleet vähän sitä sun tätä, mutta kisa-avaus oli varsin hyvä. Jatko meni kuitenkin hitusen häneksi ja bogi. Ilo selän toipumisesta myös loppui, onnistuin heti avauksessa taas nitkauttamaan sen, mutta tabua nassuun ja meno jatkuu.
 • Seuraavat kolme väylää onnistuin pelaamaan pariin
 • Kutosen koria ei nähnyt tiiltä, mutta onnistuin kurkkimaan edellisen poolin ollessa korilla, missä kori mahdollisesti oli. Ihan ei arviot osuneet kohdalleen, vaan avaus painui liian aikaisin vasuriin ja lyhyeksi. Lähärin jäädessä vajaaksi bogi
 • Seiskan avauksesta annukka pois, mutta helppo par
 • Ja kasilla repes. Pitkä 177 m ylöspäin nouseva pilliväylä. Avaus oikean puolen puista kimposi syvemmälle metsikköön. Lähärin sain pelattua vasemmalle puolelle pelipaikoille, mutta seuraava lähäri osui sitten lähimpään puuhun ja syvälle oikealle metsään. Seuraava lähäri oli yksi vaikemmista mitä on tarvinut heittää, eikä sitä hyväksi voikaa sanoa. Aikani tuskailtua kirjasin väylälle triplabogeyn :/
 • Ysillä sama meininki, avauksesta annukka pois ja vasuriin. Lähäri 50cm päässä olevaan puuhun ja 3 metriä taaksepäin. Tuplat korttiin
 • Kympin avaus matalana alamäkeen ja vähän vajaaksi. Ensimmäinen lähäri reisille ja bogey
 • #11 avaus täydellisenä 1,5 m kiposta ja maukas birkku
 • #12 avaus haukkasi liikaa annukkaa ja oikealle mäntyjen taakse. ”Lähäri” Feverillä ihan OK väylän vasuriin. Seuraava lähäri jälleen täydellinen, pystymetsän keskeltä ainoasta ”väylästä” n. 70 m kämmenellä Gremlin korin alle. Maukas par.
 • #13 avauksen sähelsin vasuriin ja lähärikin jäi jonkin puun kylkeen. bogey
 • #14 avaus räikeästi oikealle. Lieltä oli täysin mahdoton palata väylälle ilman bogeya, joten lähdin pelaamaan metsän läpi. Lähäri kuitenkin otti oksaan ja spinnin jäädessä pois, jäi vajaaksi. Seuraava lähäri TAAS metrin päähän puuhun. tuplat korttiin
 • #15 avaus jäi oksiin ja lähäri karkasi kauas, vielä sählätty putti ja bogey korttiin
 • #16 avaus oksiin ja alas. Lähäri OB-rajan viereen, juuri sisälle. Seuraava kymppiin ja putti sisään. bogey
 • #17 avaus aivan reisille vasuriin. Lähäri metsikön yli ainoasta mahdollisesta aukosta 5 metriin ja putti sisään, par
 • #18 avaus hieman jäi käteen, mutta jaksoi ob-rajalta sisälle. 8 m putti sisään ja kiva birkku
 • Ykkösväylän avaus vasuriin ja varmistellen pariksi

Tulos +11 ja sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli 16. Tulosten valossa näytti ihan omantasoiselle pelille, eikä ratakaan lunastanut ennakkopeloittelujen mukaisia odotuksia. Haastavahan tuo rata on, mutta enemmän Virpiniemessä v-käyrä nousi.

Välissä käytiin syömässä ja palailtiin odottelemaan kierroksen alkua. Ensimmäisellä kierroksella kipeytynyt selkä ei tykännyt joutenolosta vaan osoitti kipeytymistä, tabuja tabuja. Toiselle kierrokselle samaan ryhmään tulivat Jyrki Vaara, Jani Kyllönen ja Esko Jokinen.

 • Kierros aloitettiin väylältä nr 14, jonne siirtyminen edellytti hyppyrimäen portaitten nousua. Jalkakrampin säestämänä siirryttiin heittopaikalle. Tällä kertaa lähdin hakemaan rystyannukkaa, joka sitten löysi hieman liikaa annukkaa. Heittopaikka oli hitusen haastava, mutta Fever-lähäri onnistui ihan kohtalaisesti. 20 metrin putti oli hieman varovainen korin takana olevan rinteen takia ja bogi
 • #15 avaus painui vasuriin, josta lähäri kipolle ja pannu sisään, par
 • #16 avaukseen löytyi grip lock ja DD2 roivasi rajusti oikealta ottaen oksiin ja spinnin kadotessa feidasi pahasti vasuriin. En säälinyt selkää yhtää vaan lähdin DD:llä repimään n. 70 metrin ”lähäriä” paikaltaan OB-alueen yli ylämäkeen. Ja taasen, ehkä liiasta yrittämisestäkin löytyi hyvä grip lock ja kiekko jäi 10 metriä OB:lle. Seuraava lähäri 12 metriin ja putti alarautaan, tuplat korttiin
 • #17 avaus hieman edelliskierrosta parempi, mutta painui metsään. Lähärissä mellakka päälle ja pystyupsia puskista läpi, eihän se mennyt, joten bogey
 • #18 avaus hyvä, mutta painui hieman liikaa vasuriin. Putti 15 metristä TAAS alarautaan ja par
 • #1 avaus forella lipsahti hieman ja painui pikkuisen oikealle. Lähäri ”ufo-paikasta” 12 metriin ja putti sisään, huh, par
 • #2 avaus OK, mutta lähärit jäivät väkinäisen lyhyiksi, joten bogey
 • #3 avaus vajaaksi ja pahaan paikkaan. Paikkoheitto kämmenellä OK, mutta 10 m putti ketjuista ulos, bogey
 • #4 avaus vajaa, helppo par
 • #5 avaus vajaa vasuriin, lähäri umpisurkea ja putti vielä alarautaan joten tuplat korttiin
 • Sitten löytyi taas peli, 6, 7, 8 ja 9 onnistuin pelaamaan pariin. Ysillä alkoi satamaan.
 • #10 satoi jo kunnolla. Avaus oli varsin hyvä, mutta ensimmäinen lähäri meni ihan häneksi. bogey
 • #11 avaus jäi ”viimeiseen” puuhun ja vain par
 • #12 avaus oikealle, lähärit ok ja 6 m putti sisään, par
 • #13 avaus huomattavasti edellistä parempi, mutta hieman vajaa. Lähäri tiukassa hyssessä 8 metriin ja putti sisään, par

Toinen kierros tulokseen +10 ja sijoitus sama 16. Keskimäärin toinen kierros kuitenkin pelattiin huonommin kuin ensimmäinen, joten alustava kierrosrating nousi yli 880.

Kokonaisuutena täytyy olla ihan tyytyväinen, ei tullut pahaa romahdusta, joskaan ei mitään huippusuoritustakaan. Silti, ratingien mukaan normisettiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *