Kisaennakko – Oulu Open

Ennakkoon arvioituna Oulu Open tulee olemaan varsin mielenkiintoinen kisa. Siinä missä avoin luokka tällä hetkellä näyttää hieman torsolta (ehkä pari-SM:ien samanaikaisuudesta johtuen), niin amatööriluokissa pääsee ihan kisaamaankin.

Heittäminen on jo tovin kulkenut varsin mallikkaasti, joten odotukset kisaa kohtaan ovat kohtalaiset. Tavoite on sijoittua MA3-luokassa kymmenen parhaan joukkoon, hyvällä pelillä on kaikki mahdollisuudet jopa kärkikahinoihin. Ratoihin on tehty pieniä muutoksia kisaa varten, muttei mitään radikaalia. Kisaradoista sunnuntain Virpiniemi on tutumpi, mutta kertaalleen olen lauantain Meri-Toppilassakin vieraillut.

Meri-Toppilassa hallitseva elementti on varmasti tuuli, sitä lähdetään selättämään. Jos homma toimii kuten pitää, niin Meri-Toppilasta löytyy puolenkymmentä ”hyökkäysväylää”, jossa lähdetään pelaamaan ihan puhtaasti birdietä. Muilla väylillä pyritään perusvarmalla pelillä pelaamaan Paria. Pelikirja on jo pääpiirteiltään valmis, joten eiköhän tästä hyvä saada. Tavoitteena pelata Meri-Toppila nollille (+-2)

Virpiniemi on aina viheliäinen. Toisaalta viime vierailulla pahimpia raffeja oli aika kovallakin kädellä siivottu, joten hieman vähemmällä stressaamisella pystyy sitäkin jo heittämään. Edelliset kierrokset virpsissä ovat olleen vähintäänkin värikkäitä ja bogeyrikkaita. Tällä kertaa tarkoitus on lähteä pelaamaan perusvarmaa hyvää peliä ilman paineita tuloksesta. Ei yritetä niitä yltiöpitkiä ihmetekoja pilliväylillä, vaan pelataan perusvarmaa Paria. Muutama hyökkäysväylä löytyy myös virpsistä, mutta toki sinne tulee muutama bogeykin takuuvarmasti otettua, joten virpsi alle 5 lienee kohtalaisen kova tavoite.

Kuten aiemmasta jo käy ilmi, kisa on kaksipäiväinen. Se luo oman haasteensa, mutta toisaalta se sopii mun nykykunnolle loistavasti, ehtii yön yli lepuuttaa selkää. Josko tuota molemmat kierrokset sais omalle nykytasolleen, eli 900 pintaan vedettyä, niin voisi olla tyytyväinen. Alle oman ratingin ei kumpikaan kierros saisi mennä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *