Kisaraportti – AM2 tour ja Haapavesi Open

Hitusen on blogaaminen jäänyt, mutta josko nyt jotain. Kisaamisen osalta kausi on ollut vaisu, joka tosin oli ihan odotettavissa talven ja alkuvuoden ongelmien jälkeen. Ongelmat pääpiirteiltään on saatu ratkaistua ja tekeminen on taas alkanut pikkuhiljaa kehittymään, katsotaan nyt josko vielä loppukesällä/syksylle jotain kisaa keksisi kisattavaksi asti. Mutta siis, jos nyt kävis vähän mennyttä läpi.

AM2 Tour

23.5. käväistiin Vaalassa heittämässä pohjoisen AM2 tourin Vaalan osakilpailu. MA3-luokassa onnistuin kisaamaan sijalle 8. Kisa oli alusta saakka kohtalaisen tuulinen, mutta heittämiseen se ei liiemmälti vaikuttanut. Lähdin heittämään tasaista Par-settiä, mutta toki sekaan mahtui muutama bogi ja tuplakin, joten 1. kierros tulokseen +10. Tällä siis kierroksen 8. sija ja ainoana top-12 kilpailijasta birdie-free :/ Kisa itsessään keskeytettiin toisella kierroksella, kun 11-väylää oli heitetty, omalta osalta olin tuossa vaiheessa muistaakseni tuloksessa +8, joten kierros vaikutti edellistä huonommalta. Keskeytyksen aiheutti myrsky, joka puuskissa ylsi aina 28 m/s. Kolme puuta tiettävästi kaatui aiheuttaen läheltä-piti -tilanteita, joten kisan keskeyttäminen oli aivan oikea ratkaisu. Vaalan alustava rating 881 oli jopa yllättävän hyvä.

7.6. AM2 tour jatkui Oulun Hiirosessa. Keliolot olivat jo lähtötilanteessa karseat. Lämpötila oli alle 10 astetta ja vettä tuli pienenä tihkuna ja Hiironen yleisesti ottaen oli enemmänkin vesipuisto, kuin frisbeegolfpuisto. Urheasti kuitenkin lähdettiin kierrokselle heittämään, kun kerran Ouluun asti oli vaivauduttu. MA3 jälleen luokkana ja ensimmäiselle väylälle (#8) heti triplat, hyvin lähti liikkeelle. Kierroksen lopputuloksena läpimärkä ukko, 11. sija tuloksella +11. Ai niin, 7-väylälle otin vielä triplat ja muuten birdie-free, joten tuosta voi jokainen päätellä mistä ne plussat tuli :/ Muilta osin heittäminen oli ihan kohtalaista olosuhteisiin nähden ja kierrosrating 874 oli ihan omaa kilpailutasoa. Matkakumppanien v-käyrän kasvaessa liian suureksi jouduin minäkin jättämään toisen kierroksen välissä, mikä ei jälkikäteen edes harmittanut, olihan tuo olosuhteiden kannalta ehkä karsein kisakokemus koskaan.

13.7. suuntana AM2 tour ja Kokkola. Fiilis kisaan lähdettäessä oli ihan OK, mutta hyvin pian kävi selväksi että ei ole ukko kyllä kisakunnossa nyt. Pientä sateenpoikasta saatiin Kokkolassa ja tuulta senkin edestä, mutta kyllä oma heikko tekeminen oli vain itsestä kiinni. 1. kierrokselle tulos +12 (rating 798) ja sillä 28. sija MA3:ssa. Mutta tulipa rikottua Birdie-kirous AM2 Tourilla 😀 Toiselle kierrokselle lähdin vain hakemaan perusvarmaa kierrosta ja heittämään hyvällä huumorilla tuloksesta viis. Kierros paranikin +7:ään (rating 861) ja sijoitus sitä myöten 20. Jäin kuitenkin selkeästi alle oman kisatason ja olokin oli kuin piestyllä koiralla, ilmeisesti jokin flunssanperkule jylläsi ja voimat sitä myöten oli ihan hukassa.

Kokkolaan jälkeen ohjelmassa olisi ollut Kärkkäinen Open, mutta sen päätin jo hyvissä ajoin jättää väliin. Kisakunto ei vain tuntunut niin hyvälle että olisi kolmea kierrosta jaksanut veivata kahtena päivänä. Eikä liiemmälti aikataulutkaan antanut tälle periksi.

Kesäloma pukkasi sitten päälle ja käytiin hakemassa fiiliksiä hieman muualta, Vaasassa testailtiin uusittu Ristinummi DGP (kisaratana 4/5, höntsääjille 3/5) ja aina niin mukava Arboretum. Turussa jo ennestään pitkän kävelypäivän päätteeksi iltapuhteina vedettiin Lauste ja olihan se makea rata (peukku ja 5/5).

Haapavesi Open 2015

Viime viikonloppuna 26.7. sitten kisattiin oma kotoinen Haapavesi Open. Viikon verran itellä riitti taas äyskättävää ja tehtävää että saatiin kisapaikat kuntoon ja kaikki ”paperihommatkin” valmiiksi. Kilpailemaan lähdin lähinnä asenteella, kun nyt kerran pääsee omaa kisarataa heittämään. Parikisa lauantaina kisattiin Kurran jussin kans ja tuloksena -5 oli varsin tyydyttävä, sillä olisi viime vuonna oltu jaetulla 1. sijalla, mutta tänä vuonnahan sillä jäätiin joukon hännille. No ehkä kisaformaatillakin oli osuutta asiaan best-alternate vs best :). Sunnuntai aukeni itselle heikosti nukutun yön jälkeen klo 05:25. Aamupala, radan tarkastus ja viimeistelyt. Kisakeskuksella koneet kuosiin ja kahvit termariin yms… sittenpä kilpailijoita jo alkoikin valumaan paikalle. Ilmoittautumiset vastaan, kahvit nassuun, pelaajakokous ja kierrokselle.

Ensimmäinen kierros alkoi birkulla 1-väylälle ja kakkosellekin yritettiin pitkää birkkua muttei uponnut. Neloselle pelasin jopa omaksi yllätykseksi birkun. Uusittu kutonen lipsahti sitten huonolla putilla bogeyksi. Tämän jälkeen perus-paria muutama väylä, taidettiin jotain birkkuputtiakin yrittää muttei osunut. 12-väylälle bogi joten oltiin taas nollissa. Loppuun vielä pakkobirkkuväylälle #18 bogey, joten kierros +1. Alustava rating 913 ja sijoitus 4. MA2:ssa. Ihan selkeästi kuitenkin kauden paras kisakierros kyseessä, vaikka rahkeet oli parempaankin.

Toinen kierros aloiteltiin jälleen 1-väylältä birdiellä. Kakkoselle par ja kolmoselle birkkua, josta heti neloselle vero bogeyna. Vitonen kuitenki korin juureen ja nostobirkku siitä. Kutoselle par, jonka jälkeen seiska ja kasi lipsahti bogeyyn. Kympille birkku, joten taas oltiin pakkasella. Muutama par väliin ja 14-väylällä sitten räjähti. Avaus ohi Mandosta ja Re-tee myös lyhyeksi. Vielä putti kerran ohi ja triplaa korttiin. Pari väylää aiemmin iski tajuntaan että ukolta on jalat ihan puhki ja kunto alkoi viikon reuhkaamisen jäljiltä olla aika selvä. Pieni keskittymisvirhe sitten kostautui yhdellä väylällä pahemman kerran. 17-väylällä avaus vasurista Mandoportin ohi, mutta lähäri ok ja vain bogey. 18 vielä pariin ja kierros kolme päälle (rating 896) ei ollut ihan se mitä haettiin, mutta ihan nykyiseen kisatasoon OK. Tällä irtosi MA2:ssa 7. sija.

Kisa oli tälle vuodelle kisapäivänä hitusen aiempaa helpompi, vaikka itse vielä kilpailikin. Ja fiilikset kaikinpuolin hyvät. Paljon uhottu myrskykään ei meille asti yltänyt, vaikka tuuli välillä yltyikin normaalia kovemmaksi ja vettä hitusen tihkuttelikin. Lämpötila pysyi kuitenkin yli 15 asteen, joten kylmyys ei päässyt vaivaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.