Kisaraportti – Kirena Open 2014

Kirena Openin asetelmat ehtivät kisaennakon kirjoittamisen jälkeen muuttua pariinkin otteeseen. Haapavetisittäin kiinnostavimmat luokat olivat MA2 ja MPM. Kisarata oli hieman muunneltu normaalista. Nelosväylä heitettiin oikealle kaartavana annukkaväylänä, jossa pyörätie oli tiukkana OB-rajana. 8-väylä heitettiin 1. kierroksella pidennettynä 180 metrisenä, mutta muutettiin toiselle kierrokselle normaaliksi, pelin jonoutuessa ko. väylälle. 10-väylä oli myös pidennetty n. 150 metriseksi ja normaalin heittopaikan vieressä olevassa valopylväässä oli Mando. 11-väylältä oli poistettu Mando, mutta vasemmalla puolella OB-rajana oli pyörätie, joten tiukka väylä. Finaalikierroksella pääsi jokaisesta luokasta kahdeksan parasta ja siinä heitettiin yhdeksän väylää (1,3,4,5,6,7,10,11 ja 13).

20140427_101328b
1. kierroksen avausta odottelemassa Antti Kortesmaa ja Jarno Nahkala

MPO:ssa kärkisijat olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen Ylivieskalaisten hallussa järjestyksessä 1. Rättyä (50), 2. Heikkinen (51), 3. Määttänen (52). Toisella kierroksella Mikko Ylätalo pääsi hieman sekoittamaan pakkaa ja tilanne olikin 1. Rättyä (98), 2. Ylätalo (101), 3. Määttänen ja Heikkinen (104). Finaaleissa Rättyä piti pintansa. Kärkipoolista Jani Määttänen nappasi nimiinsä CTP-väylän (13) finaalikierroksella, kuten myös Mikko Ylätalo pituusheittoväylän (10). MPO:n lopulliset sijoitukset 1. Niko Rättyä (123), 2. Mikko Ylätalo (125), 3. Tommi Heikkinen (127).

MA2:n pelaajatilanne hieman eli ennen kilpailua, osa kovan ratingin omaavista siirrettiin/siirtyi MPO:iin ja osa oli jäänyt pois, uusiakin kasvoja saatiin tilalle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen MA2:n kärki oli 1. Paulus Tulppo (54, 2. H-P Niskanen (55), 3. Niko Palokangas (56), 33. Tomi Kärki (76). Hieman pääsin itsenikin yllättämään 1. kierroksella, 36 kilpailijan joukosta 3. ja kärkikortissa 2. kierrokselle. Toinen kierros mentiin sitten Oululaisten komennossa, kärjessä 1. Paulus Tulppo (52), 2. Antti Malo (111) ja 3. Antti Ylikitti (55). Itse sähelsin pari ensimmäistä väylää, eikä birkkupaikkojakaan saanut aikaiseksi, joten pienimuotoista parin pelastamista ja kuudentena tuloksessa 118. Tomi Kärki 35. tuloksella 145. Finaalikierroksella Oululaisten selkäranka hieman taittui, joskin Paulus piti pintansa. 1. Paulus Tulppo (136), 2. H-P Niskanen (139), 3. Eemeli Laurinolli (141). Itselle pari huonoa väylää ja birkut edelleen hukassa, joten sijoitus 8. tuloksella 148.

Masterseissa nähtiin hienoa työtä Haapaveden edustajilta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärki oli 1. Marko Kortet (56), 2. Seppo Hänninen (60), 3. Jarno Nahkala, Timo Mujunen ja Jukka Viitala (62), 8. Juha-Matti Kurra (72). Toistakin kierrosta hallitsi jäänviileä pelimies Kortet tuloksella 109, 2. Jarno Nahkala, Seppo Hänninen (118), 5. Jukka Viitala (124), 8 Juha-Matti Kurra (144). Masterseissa oli vain kahdeksan heittäjää, joten kaikki pääsivät myös finaalikierroksen kiertämään. Finaalikierroksella kärkiasetelmat olivat samat, 1. Marko Kortet (141), 2. Seppo Hänninen (147), 3. Jarno Nahkala (148), 5. Jukka Viitala (155) ja 8. Juha-Matti Kurra (178).

MJ2-luokassa nuoret miehet tekivät myös hyvää tulosta. 1. Pyry Joutsen (151) ja 2. Jose Hurnasti (165).

Kisa oli kohtalaisen rankka, mutta siitä jäi kaikinpuolin hyvä fiilis. Sää oli mitä mainioin ja homma ei missään vaiheessa mennyt liian totiseksi. Omalta osalta tuo ensimmäinen kierros oli lähes täydellinen (taitotasoon nähden). Samaa voinee sanoa Jarnon toisesta kierroksesta.